Kicsit hamis, kicsit hústalan, de a miénk

Kicsit hamis, kicsit hústalan, de a miénk

“A jó eledelekről, pompás ebédekről, emlékezetes vacsorákról, nevezetes levesekről és pecsenyékről, amelyek az ember életében régmúlt időben előfordultak, éppen úgy naplót kellett volna írni, mint a szerelemről.” (Krúdy) Azt mondják az okosok, hogy a mostani pandémiás...

Idei, hazai és még zöld is, mi az?

Idei, hazai és még zöld is, mi az?

Vida Kata: Idei, hazai, zöld Nem mondhatnám, hogy Vida Kata teljesen ismeretlen lett volna számomra, mikor egy véletlen (vagy talán egy kósza facebook-hirdetés) alapján rátaláltam kötetére a HVG honlapján, és azonnal elküldtem az összes családtagomnak, hogy ezt...

Főzzetek és örüljetek!

Főzzetek és örüljetek!

Főzzetek és örüljetek! „Főzésről írni majdnem annyira jó, mint főzni. Főzésről olvasni majdnem annyira jó, mint enni.” – ezekkel a szavakkal kezdődik Dragomán György új kötete, a Főzőskönyv, és ha olvastad a bemutatkozó szövegünket, akkor tudod, hogy ezzel mélységesen...